Wie ben ik

 

Mijn naam is Miriam Wever-Vermeer. Ik woon met mijn man en onze twee zonen in Nuenen.

Na mijn studie Agogisch Werk ben ik werkzaam geweest bij een internaat met dove kinderen, in de reguliere kinderopvang en als huiswerkbegeleider. Tot op heden ben ik werkzaam als bemiddelingsmedewerker bij een gastouderbureau waar het werken met ouders en hun jonge kinderen centraal staat.

Vanaf het moment dat ik voor het eerst een doula sprak, heeft dit beroep iets aangewakkerd in mij. Het liet me niet meer los! In 2018 heb ik de BIA doula-opleiding gevolgd, en begin 2019 heb ik mijn certificaat behaald. Dit was een geweldige reis waar ik met veel plezier en dankbaarheid op terugkijk.

Een geboorte is een enorm belangrijke gebeurtenis in het leven van ouders. Het is prachtig om eraan te kunnen bijdragen dit krachtige proces te maken tot iets waar ouders met trots en liefde op terug kunnen kijken, en om samen met hen de uitdagingen die het proces biedt aan te gaan en de vrouw de regie te geven!

Het voelt als een voorrecht om het moment van de kennismaking van de ouder(s) met de baby te mogen bewonderen. Niet alleen een baby, maar ook de ouder wordt nu geboren. Het ontroert mij elke keer weer dat ouders mij het vertrouwen geven om dit moment met hen te mogen meemaken.

Opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd

Bia Doula Opleiding 2018/2019 (Jennifer Walker en Joyce Hoek- Pula).

Expanding Normal Birth Conference mei 2018.

Spinning Babies Training mei 2019 (van Jennifer Walker).

Dagtraining ‘fysiologisch begeleiden voor doula’s’ door verloskundige Rebekka Visser oktober 2020

Ik ben erkend lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor doula’s: de NBVD.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel) van de kosten van doulabegeleiding (onder zwangerschapscursus). Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.