parallax background

Hoe werk ik

Hoe werk ik


In het lichaam van de barende vrouw vindt een prachtig samenspel plaats van bevallingshormonen: hormonen die de baarmoedermond rijp maken voor de ontsluiting, hormonen die weeën opwekken, natuurlijke pijnstillers en hormonen die je een energieboost geven op het moment dat dat nodig is.


Ik heb kennis van de fysieke processen en beheers technieken die de ontspanning bij de moeder bevorderen, zodat deze hormonen hun werk kunnen doen.


We besteden tijdens de prenatale afspraken aandacht aan de behoeften, wensen en angsten van jou en je (eventuele) partner. Hierdoor ontstaat er een vertrouwensband van waaruit er samen met het geboorteteam (verloskundige, verpleegkundigen, gynaecoloog) goed ingespeeld kan worden op jouw individuele wensen.


Ik draag bij aan een sfeer die bij jullie past. We stemmen dit van tevoren af.


Een goede voorbereiding is van groot belang. Ik help je inzicht te krijgen in je rechten als barende vrouw. Ik geef aan welke opties er zijn omtrent de bevalling en we gaan op zoek naar wat jij nodig hebt om je eigen pad te volgen. We vinden uit waar jij je kracht uit haalt en op welk gebied je je wat minder zeker voelt.


Al je wensen kun je vastleggen in een geboorteplan dat stap voor stap tot stand komt.


Omdat een bevalling niet altijd loopt zoals je dat voor ogen had, is het juist heel goed om van tevoren na te denken over andere scenario’s. Wat zou je willen kiezen als het anders loopt? Op die manier kunnen we zoveel mogelijk situaties voorkomen waarin er beslissingen voor je worden genomen omdat je niet goed genoeg op de hoogte bent van alle opties.


Tijdens de bevalling vind ik het belangrijk dat jij en je partner telkens goed geïnformeerd worden, zodat jullie zelf goed overwogen keuzes kunnen maken. Ik zal dat steeds toetsen en waar nodig ondersteunen om alle informatie te krijgen die jullie nodig hebben om deze keuzes op basis van objectieve informatie te kunnen maken.

Concreet bied ik


Hulp bij het maken van een geboorteplan


Emotionele steun: geruststellen, aanmoedigen van jou en je partner.


Fysieke ondersteuning: suggesties voor houdingen om de weeën op te vangen, aanbieden van eten en drinken, massage, drukpuntmassage, tegendruk bij rugweeën, ontspanningstechnieken met behulp van de Rebozo* en ademhalingstechnieken om te zorgen voor balans, rust, comfort en ontspanning.


Informatieve steun tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling.


Waar nodig ondersteun ik bij of verzorg ik de communicatie tussen jou en je eventuele partner en het geboorteteam. Ik bewaak hierbij jouw wensen en zal me ervoor inzetten dat hier rekening mee wordt gehouden.


* Een uit Mexico afkomstige traditionele draag- en massagedoek die al sinds mensenheugenis wordt gebruikt in Midden-Amerika door vroedvrouwen. De doek wordt ingezet tijdens de bevalling om ontspanning te creëren, beweging te bevorderen (ook in liggende positie), en om de concentratie op het eigen lichaam te bevorderen, zodat je je af kunt sluiten van stoorzenders.

BLIJF OP DE HOOGTE

Heb je een vraag? Vul je e-mailadres hiernaast in en ik houd je op de hoogte!